Workshops

INFORMATIE Workshop” Tekenen met de naaimachine”. Kan dat ? Ja dus. Door een bepaalde instelling van je naaimachine kan je de naald vrij bewegen over de stof.

Vaak te vinden in je naaimachine handleiding onder een van de volgende noemers ; free motion borduren, tekenen met de naaimachine, machinaal borduren, naaien uit de vrije hand, quilten, stopsteek (stoppen met rechte steek), meanderen uit de vrije hand of borduren uit de vrije hand. Soms is daar ook een speciaal voetje voor nodig. Vraag advies bij je naaimachinehandelaar of raadpleeg dus je handleiding of google voor je komt. Dit als je je eigen naaimachine mee wilt nemen. Lukt dat niet dan mag je van mij een naaimachine gebruiken. 

Een gekozen afbeelding ga je overbrengen op stof met oplosbaar folie (ook genaamd: wash away, stickfolie, borduurfolie, stabilisator, borduurfilm) om er daarna vrij overheen te borduren met de naaimachine.

Je kan kiezen uit 3 verschillende workshops. Klik op de afbeelding om meer te weten te komen over de workshop.

Het atelier zit op loopafstand van Het Textielmuseum in Tilburg. Workshop 1 en 2 duurt een halve dag en is dus goed te combineren met een bezoek aan het museum.

Zin in? Meld je dan aan.

Tot naais

Met draad maak je een mooie tekening uitgaande van een bestaande afbeelding die je meeneemt of die je hier kan uitkiezen uit de vele tijdschriften of boeken aanwezig in het atelier. Klik op de foto voor meer informatie.

In een ochtend of middag leer je een portret te tekenen  met de naaimachine. Ook leer ik je om goed te kijken naar het portret met alle (levens) lijnen die je ziet op een gezicht. Klik op de foto voor meer informatie.

Bij deze workshop krijg de kans om naar je eigen smaak een vlinder van textiel te maken. Je kan kiezen uit heel veel prachtig gekleurde lapjes stof en ik ga je leren hoe je dat doet. Klik op de foto voor meer informatie.

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
13 berichten.
Oda uit eindhoven schreef op november 19, 2023
vandaag een zeer geslaagde workshop dag gehad, samen met mijn dochter. We hebben echt genoten. Prachtige resultaten en een fijne sfeer. Bedankt Riette.
Sandra ? uit Dordrecht schreef op mei 3, 2021
Vandaag mocht ik bij Riëtte aan 't werk. Ik heb tips en trucs gekregen waar ik mee verder kan. 't was erg leuk, prima verzorgd (goed Coronaproof) qua materialen én de inwendige mens. Kortom : aanrader!! Hartelijk dank ?
Liesbeth uit Dongen nabij Tilburg schreef op maart 1, 2021
Lieve Riette, Afgelopen week ben ik heel gastvrij ontvangen bij het atelier bij Riette. Een atelier waar je creativiteit ontploft, een bijzonder mooie en inspirerende omgeving en dan met de kennis en behulpzaamheid van Riette komt je werkstuk tot leven. Na een kop thee of koffie, krijg je ruim de tijd om een keuze te maken, Riette helpt daarbij en geeft goede tips. En dat alles op gepaste afstand omtrent de corvid 19 regels! Uiteindelijk heb ik gekozen om de Vlaamse gaai te borduren, zo geweldig om weer achter de naaimachine te zitten……. Riette heeft mijn gedoofd creatieve vlammetje weer aangestoken met haar enthousiasme. Dank je wel!! Ik ga zeker nog terug voor een workshop. Lieve groet, Liesbeth
Resi uit Tilburg schreef op februari 10, 2021
Bij deze het eind resultaat, met plezier aan gewerkt en ook genoten van de workshop. Groetjes Resi.
Betty uit Veghel schreef op februari 10, 2021
Hallo Riette, Ondanks de regen ben ik blij! Je hebt me weer van energie voorzien en ga veel uitproberen! Dank dat je je kennis met ons gedeeld hebt! Allebei liepen we blij naar buiten,wilde ik nog even kwijt? Hartelijke groet Betty