Over Riëtte Geeft Vorm

RIËTTE GEEFT VORM  is de naam waaronder ik sinds een jaar of vier werk.
“Vorm “ omdat ik daarmee alle kanten op kan (en ook ga). Vaak  gebruik ik de naaimachine en stof. Textiel heeft mij als kind af aan altijd geïnspireerd. Mijn opa was kleermaker en mijn moeder coupeuse, misschien daarom dat het gebruik van draad en stof steeds terugkeert in mijn werk. En ook andere materialen kunnen opduiken. Dat ligt aan wat er in mij hoofd op plopt. Voorheen was ik werkzaam als theatervormgever en werkte ik onder andere als kostuumontwerper voor een straattheater-gezelschap. Nu maak ik dus “serieus” werk, vaak met een knipoog.Zin om mijn vroegere werk als kostuumontwerper te zien?

Voor de chocolade liefhebber, kijk hieronder!

Voor de uitgebreide CV versie lees hieronder:

Riëtte is.... een ratelende denker, een non-stop ideeënmachine, een wakkere kijker, een alert mens en een harde werker.

Riëtte is...geboren in 1968. Ze heeft de middelbare school doorlopen in Culemborg. Daarna is ze op de Modevakschool in Utrecht klaargestoomd voor de stap naar de Kunstacademie (HKU) te Utrecht. Twee jaar Modevormgeving en vier jaar Theatervormgeving zorgde ervoor dat zij uiteindelijk na ( een half jaar Italië)  haar afstuderen binnen verschillende disciplines aan het werk is gegaan. Als assistent -kostuumontwerpster voor Leonie Polak en Dorien de Jonge heeft zij onder andere meegewerkt aan voorstellingen van Het Nationale Toneel en Theatergroep Maccus te Delft. Voor de VPRO Villa Achterwerk heeft zij gewerkt als art-director en als set-dresser.

Daarna heeft zij aantal jaar gewerkt als rekwisiteur bij Het Muziektheater voor verschillende opera's (De Ring des Nibelungen, Tosca en Rosa a Horse Drama).Tussendoor deed zij ook zelfstandige theaterklussen en gaf zij workshops op aanvraag. Ook werkte zij een aantal jaren voor en met Theatergroep Gajes uit Deventer, waar zij de kostuums ontwierp voor verschillende steltloop-acts. Na een verhuizing naar Tilburg heeft zij een aantal jaar  een markt georganiseerd met werk van creatieve ondernemers. Daaruit voortvloeiend is de Pop-up Tilburg opgericht in het centrum van Tilburg. Een plek waar creatieve makers tijdelijk hun werk konden verkopen, op een laagdrempelige manier in een door ons gecreëerde setting. De laatste jaren is ze naast bovengenoemd werk ook bezig met acts voor festivals waaronder Coco Choco Compagnie (acts op basis van chocolade), concepten en styling. Om bij haar basis te blijven is ze vier jaar geleden gestopt met kostuumontwerp en is zij zich steeds meer gaan toeleggen op het maken van toegepaste kunst.